Aan de slag met de loopbaan

Selecteer hieronder links op de pagina wie je bent en welke opleiding je hebt gevolgd. De filters laten dan alleen informatie zien die precies past bij jouw situatie.

Aan de slag

De maand april staat voor voor Leren en Werken. Benieuwd wat wij in de regio Noordoost-Brabant organiseren. Klik op onderstaande link.
Afbeelding
maand van leren en werken
Op deze pagina vind je informatie over verschillende sectoren en beroepsgroepen. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.
Afbeelding
Kiezen
Hulp nodig met lezen, schrijven, rekenen of met de computer werken?
Afbeelding
nob pijl
In twaalf weken je leven terug op de rit. Dat is het doel van de Harde Leerschool. Via het rugbyveld naar een baan. Dit najaar van start in deze regio.   
Afbeelding
De Harde Leerschool
Optiekzaken zijn niet alleen de mooiste, maar ook de best lopende winkels die er zijn. In Nederland dragen meer dan 9 miljoen mensen een bril en/of contactlenzen. Nog veel meer mensen hebben een zonnebril. Of twee. Of misschien wel tien. Kortom, voor de één is een bril onmisbaar, voor de ander een fashionstatement. Het vinden van goed personeel is voor de optiekwinkels een uitdaging. Dit biedt kansen; u kunt het verschil maken! Werken in de optiek saai? No way! Op de website van www.ziewatjekan.nl laten wij u graag zien wat u kunt verwachten. Van hoogbejaarde tot bekende rapper, en van oogmeting tot stylingadvies: geen één klant en geen één dag is hetzelfde. Bent u al enthousiast? Meld u zich dan aan voor de voorlichtingsbijeenkomst!
Afbeelding
Beeld van opticen
De regio Noordoost-Brabant wil zoveel mogelijk jongeren een goede start op de arbeidsmarkt bieden. Dat begint bij het terugdringen van voortijdig schoolverlaten. De inzet van doorstroomcoaches blijkt hiervoor een geslaagd instrument te zijn: bijna alle gecoachte jongeren zijn tot nu toe succesvol doorgestroomd naar een mbo-opleiding. Wat maakt deze aanpak tot zo’n groot succes?
Afbeelding
Inzet doorstroomcoaches lijkt gouden zet bij terugdringen voortijdig schoolverlaten
Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Mensen kunnen deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie.  
Afbeelding
Stap budget
De overheid, het bedrijfsleven, UWV en gemeenten stimuleren werkend leren met financiële regelingen. De financiële regelingen voor werkzoekenden, werknemers en scholieren vind je hier. Jouw situatie bepaalt welke regelingen er voor jou gelden.
Afbeelding
Financiele regelingen leren en werken voor werkzoekenden
Wat kan ik? Wat wil ik? Wat voor type ben ik?
Afbeelding
nob pijl
Zinvol bezig zijn!
Afbeelding
nob pijl
Afbeelding
nob pijl
Werken en leren onderdeel van de studie
Afbeelding
nob pijl
In het ene beroep zijn veel meer arbeidsmogelijkheden dan in het andere. Kijk daarom goed of in de richting die je leuk lijkt, ook werk is.
Afbeelding
nob pijl
Het gaat er in Noordoost-Brabant om dat we voldoende vakmensen hebben op alle niveaus. Het combineren van leren en werken biedt een goede mogelijkheid de juiste baan te vinden.  
Afbeelding
nob pijl
Wil je een eigen bedrijf starten, of wil je starten als freelancer of zzp'er? 
Afbeelding
nob pijl