Aan de slag met de loopbaan

Selecteer hieronder links op de pagina wie je bent en welke opleiding je hebt gevolgd. De filters laten dan alleen informatie zien die precies past bij jouw situatie.

Aan de slag

Op deze pagina vind je informatie over verschillende sectoren en beroepsgroepen. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.
Afbeelding
Kiezen
Hulp nodig met lezen, schrijven, rekenen of met de computer werken?
Afbeelding
Stichting lezen en schrijven
Op 1 januari 2024 start de aanvraagperiode van de subsidieregeling Tel mee met Taal.
Afbeelding
NL_tel mee met taal
Een korte opleiding waarin je alle praktische vaardigheden leert, die je nodig hebt om in de keuken te werken. Denk aan mise-en-place bereiden, gerechten maken en afwerken voor uitgifte en de keuken schoonhouden. Je sluit de opleiding af met een praktijkexamen. Bij een positief resultaat ontvang je een erkend mbo certificaat Koken in de Horeca.
Afbeelding
Vrouw die eten snijdt in een keuken van een horecagelegenheid
In twaalf weken je leven terug op de rit. Dat is het doel van de Harde Leerschool. Via het rugbyveld naar een baan. Dit najaar van start in deze regio.   
Afbeelding
De Harde Leerschool
Voor het volgen van scholing of andere vormen van leren, bestaan er verschillende regelingen waar jij als werkgever gebruik van kunt maken. Deze leveren vaak aanzienlijke voordelen op.
Afbeelding
geld met handen
Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Mensen kunnen deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie.  
Afbeelding
Stap budget
De overheid, het bedrijfsleven, UWV en gemeenten stimuleren werkend leren met verschillende financiële regelingen waar jij gebruik van kunt maken. Jouw situatie bepaalt welke regelingen voor jou gelden.
Afbeelding
Financiele regelingen leren en werken voor werkzoekenden
Wat kan ik? Wat wil ik? Wat voor type ben ik?
Afbeelding
nob pijl
Zinvol bezig zijn!
Afbeelding
nob pijl
Afbeelding
nob pijl
Werken en leren onderdeel van de studie
Afbeelding
nob pijl
In het ene beroep zijn veel meer arbeidsmogelijkheden dan in het andere. Kijk daarom goed of in de richting die je leuk lijkt, ook werk is.
Afbeelding
nob pijl
Het gaat er in Noordoost-Brabant om dat we voldoende vakmensen hebben op alle niveaus. Het combineren van leren en werken biedt een goede mogelijkheid de juiste baan te vinden.  
Afbeelding
nob pijl
Wil je een eigen bedrijf starten, of wil je starten als freelancer of zzp'er? 
Afbeelding
nob pijl