Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Volg onderstaande stappen als je wilt leren en werken. Ontdek wie je bent, wat je wilt en wat je kunt en Kies een beroep dat bij je past. Weet je wat jouw droombaan is? Wil je doorgroeien binnen je huidige baan? Hier vind je wat je kunt Leren en hoe je leren en Werken kunt combineren.

Over ons...

Leren en Werken in de arbeidsmarktregio Noordoost-Brabant bestaat sinds eind 2009 en heeft als doel de aansluiting tussen onderwijs, opleidingsmarkt, arbeidsmarkt en arbeidsmarktkansen te versterken.

Onze speerpunten zijn het bevorderen van werkend leren, bevorderen van mobiliteit van medewerkers, loopbaanadvies, inzet op Taalakkoord (aanpak laaggeletterdheid), het gebruik van levenlanglerenkrediet en het Ervaringscertificaat (EVC).

Dit doen we door arbeidsmarktkansen voor iedereen te versterken. We bevorderen leren én werken, we geven informatie en advies over scholing en loopbaanmogelijkheden en we bouwen mee aan leerwerkprojecten. Leren en Werken staat garant voor een onafhankelijk advies.

Het Programma Leren en Werken wordt gefinancierd door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarnaast dragen onze partners bij aan het programma.

Het Landelijk Programmateam Leren en Werken werkt op landelijk niveau ook samen met andere organisaties die actief zijn op het terrein van Leren en Werken.

Je kunt bij ons terecht voor informatie en advies over:

  • Leerwerktrajecten;
  • Opleidingen gerelateerd aan werk
  • EVC-/EVP-trajecten (ervaringscertificaat en -profiel);
  • Duaal onderwijs (de combinatie van leren en werken);
  • Beroepsmogelijkheden en kwalificatie-eisen ten aanzien van beroepen;
  • Arbeidsperspectief;
  • Subsidieregelingen;
  • Competentietesten.

 

Afbeelding
NOBkaart
kaart Noordoost-Brabant

Onze Partners

 

De kracht van Leren en Werken: onze partners versterken de samenwerking, brengen expertise in en ondersteunen leerwerkprojecten van Leren en Werken.

Leren en Werken Noordoost-Brabant  is één van de uitvoeringsorganisaties van Noordoost Brabant Werkt, het arbeidsmarktprogramma van Noordoost-Brabant. In dit programma werken ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden in de regio samen aan een toekomstbestendige arbeidsmarkt en een leven lang leren. Leren en Werken is nauw verbonden met het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant. Gezamenlijk ontwikkelen wij activiteiten, leerwerkprojecten en diensten die de aansluiting tussen opleidingen en arbeidsmarkt verbeteren.

De volgende partners zijn voor Leren en Werken onmisbare schakels in onze dienstverlening:

Afbeelding
logo
Logo UWV
Afbeelding
Logo nob werkt
Logo Noordoost Brabant Werkt
Afbeelding
NOB logo KW1c
Logo KW1c
Afbeelding
Logo Yverta
Logo Yverta