Afbeelding
Jonge vrouw met laptop en koptelefoon en studie

Voor Jongeren

Ben je tussen de 16 en 27 jaar?

Het Leerwerkloket is er voor jou. Je kunt bij ons terecht met al jouw vragen over werken en leren. Ga je werken of studeren? Of werk je al maar vraag je je af of dit het nu wel is? Wil je ontdekken waar je echt warm voor loopt en wat bij je past? Keuzes maken kan best spannend zijn.

Onze loopbaanadviseur jongeren helpt je graag op weg, zodat jij stappen zet in je loopbaan met je hoofd èn met je hart. En ons advies is helemaal gratis voor jou! Zet de eerste stap en neem contact op.


meisje met duim omhoog
 

Heb je een vraag over leren?
 

  • Ik vind het lastig om een studiekeuze te maken
  • Ik ben gestopt met mijn studie en weet niet goed wat ik nu wil
  • Ik denk erover om van studie te switchen
  • Ik wil me graag verder blijven ontwikkelen, wat is er mogelijk?

 

In een paar stappen naar meer inzicht
 

Stapsgewijs gaan we samen aan de slag met jouw vraag. Na je aanmelding neemt onze loopbaanadviseur Lotte binnen 5 werkdagen contact met je op voor een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek breng je samen in kaart welke vragen je hebt, waar je tegenaan loopt of lastig vindt en wat je nodig hebt. Samen maak je een plan op maat. Een plan dat past bij jou.

Wat zeggen jongeren?

(Lisa, 21)

"Via de praktijkondersteuner kwam ik bij het Leerwerkloket. Toen ik hierheen ging de eerste keer had ik echt geen idee wat ik wilde gaan doen. Door de loopbaangesprekken heb ik mezelf beter leren kennen. Waar ben ik goed in en wat zijn mijn valkuilen. Hoe zien de mensen uit mijn omgeving me? Welke beroepen zijn er allemaal en welke stappen kan je het beste zetten in je oriëntatie. Ik heb nu veel meer duidelijkheid en weet wat mijn volgende stap gaat zijn: ik ga weer studeren en start in september met de studie Logopedie. Ik heb er heel veel zin in."

(Uyen, 24)

"Ik had net mijn HBO-V diploma gehaald, maar dit past helemaal niet bij me. Wat nu en hoe? Door het loopbaantraject weet ik nu welke richting ik graag op wil omtrent mijn loopbaan en hoe ik daar terecht kan komen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik minder onzeker ben over de toekomst en nieuwsgierig over hoe het allemaal gaat lopen. Mijn advies: als je er zelf niet alleen uitkomt, dan is het niet erg om hulp te vragen aan anderen. Een buitenstaander kan jou ook een nieuw perspectief, een nieuwe kijk, bieden."

 

(Jorn, 22)

"Het maken en bespreken van de beroepskeuzetest heeft mij inzicht gegeven in mijn kwaliteiten, wat bij mij past en welke beroepen er allemaal bestaan."

Agenda

 

Workshop 'Geef vorm aan je toekomst!'

Ben je nieuwsgierig naar wat echt bij je past en gemotiveerd om met je toekomst aan de slag te gaan? Meld je dan aan voor onze toffe workshop: 'Geef vorm aan je toekomst'. Je gaat aan de slag om erachter te komen wat je wil en kan, ontdekt welke studie of baan bij je past en maakt een actieplan voor jouw toekomst. En het is helemaal GRATIS voor jou!

De workshop op 18 april gaat helaas niet door. Houd onze site en socials in de gaten voor nieuwe data.

Deze workshop bestaat uit één bijeenkomst van 2 uur.

Wil je ook aan de slag met je loopbaan? Je kan je hieronder aanmelden voor de workshop en dan nemen we contact met je op! 

Klik hier om je aan te melden

 

Kiezen voor een beroep
 

Ben je nieuwsgierig naar bepaalde sectoren, maar weet je niet goed welke beroepen er zijn? We hebben over verschillende sectoren informatie verzameld. Wat houdt het werk in, wat zijn ontwikkelingen? Wil je je alvast  oriënteren, bekijk dan hier de sectorinformatie. Bekijk hier het voorbeeld van Kiezen voor een beroep in het Onderwijs en de Horeca: